Kiropraktisk behandling

1. konsultation

Hvad vil du have hjælp med?
For at kunne stille den rigtige diagnose skal kiropraktoren vide, hvad problemet er, og hvordan hændelsesforløbet har været. Oplysninger omkring tidligere episoder, sygdomme, arbejdsforhold og medicinforbrug er oftest relevante. Kiropraktoren har tavshedspligt.

Undersøgelse
Herefter vil du blive undersøgt grundigt. Det involverede område er i fokus, men vi ser altid efter helhed og sammenhæng mellem de forskellige dele af kroppen. Analyse af holdning og bevægelighed samt undersøgelse af muskler og led er vigtige dele af undersøgelsen. Ved behov måles blodtryk, og vi lytter til hjerte og lunger.

Røntgen undersøgelse
Vi har digitaltrøntgen på klinikken. Røntgenundersøgelse bruges, hvis du har tilbagevendende eller langvarige smerter eller ved mistanke om skævhed eller sygdom i knoglerne. Hvis du har tidligere røntgenbilleder af din ryg, må du gerne tage dem med. Det giver kiropraktoren flere redskaber og detaljer at arbejde med. Hvis der er taget røntgenbilleder på et sygehus eller hos anden kiropraktor, kan vi rekvirere dem. Husk at gøre sekretæren opmærksom på dette, når du bestiller tid, så vi har så mange oplysninger som muligt, når du kommer til os 1.gang.

Behandling hos kiropraktoren

Efter undersøgelse og diagnose planlægger kiropraktoren et individuelt behandlingsforløb. Du får information, så du føler dig tryg ved behandlingsmetoden. Behandling hos kiropraktor gør ikke ondt. Behandlingen starter som regel allerede ved første besøg og kan indeholde forskellige elementer:

Kiropraktisk justering
Hurtige, præcise og specifikke håndgreb, der bringer det aflåste led tilbage til en position, der er optimal for funktion og bevægelighed.

Bløddelsbehandling
Der kan være behov for at få løsnet og stakt dine muskler ud, hvis dit problem har stået på i lang tid. Kiropraktoren bruger ofte triggerpunkt behandling, som består i at trykke på overaktive punkter på musklerne.

Akupunktur
Lone Vestergaard er uddannet i evidens baseret akupunktur og Anne-Louise er uddannet i dry-needling. Som et supplement til den kiropraktiske behandlingen bruges akupunktur ved behov.

Træning og øvelser
Der kan være behov for et individuelt træningsprogram. Nogle øvelser kan med fordel bruges ved akutte smerter. Ved kroniske smerter er træning ofte en vigtig del af behandlingen. Kiropraktoren vil altid sørge for, at dine led og muskler kan bevæge sig optimalt inden et træningsforløb iværksættes. For at få optimal resultat af din træning er det vigtigt, at du har så få smerter som muligt, inden du begynder at træne. På den måde bruger du de rigtige muskler og led og undgår forkerte bevægelser.

Rådgivning og forebyggelse
Du vil få gode råd om, hvordan du plejer din ryg og dine led, og om hvordan du forebygger problemer i fremtiden.